Esittely
 
Hei!
Ravinto sekä sen vaikutus terveyteen on jo kauan ollut kiinnostukseni kohteena. Olen seurannut aihetta käsitteleviä artikkeleita tutkimustuloksineen, ja näiden pohjalta kuvitellut syöväni hyvinkin terveellisesti. Vuosien saatossa omat vähitellen lisääntyneet terveydelliset pulmani saivat minut kuitenkin miettimään ja kyseenalaistamaan monia aiempia ajatuksia. Erilaisten ruokavaliokokeilujen ja myös niin sanotun kantapääopiston kautta aloin ymmärtää kuinka moneen asiaan ruoka vaikuttaa, ja kuinka nopea vaikutus voi olla - niin hyvässä kuin pahassa.

Nälkä tunnetusti kasvaa syödessä, joten lopulta hakeuduin opiskelemaan.
Opiskelujen myötä lisääntyneen ymmärryksen sekä funktionaalisen lääketieteen testien ansiosta alkoi kokonaiskuva lopulta hahmottua ja oman ruokavalioni palaset loksahdella paikoilleen.
Näin ravinnosta ja sen vaikutuksesta terveyteen tuli elämäntapani ja loputon opiskelun lähde.

Tärkein oppimani asia onkin se, että oikean ravinnon avulla pystymme kaikki vaikuttamaan terveyteemme ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme todella paljon.

Tarjoamani ravintovalmennus perustuu funktionaalisen lääketieteen periaatteille, jossa huomioidaan ravinnon tutkittuja vaikutuksia eri sairauksien ja tilojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.
Funktionaalinen lääketiede pohjautuu ihmisen yksilöllisyyden ymmärtämiseen, ennaltaehkäisyyn ja sairauden perimmäisen syyn selvittämiseen sen sijaan, että hoidetaan ainoastaan oiretta.
Alkuperäistä tieteeseen nojaavaa Funktionaalisen lääketieteen koulutusta järjestää virallisesti Yhdysvalloissa voittoa tavoittelematon järjestö Institute for Functional Medicine (IMF).

Koulutus:

Terveydenhoidon perusopinnot, Tampereen terveydenhuolto-oppilaitos 
  • Sisältäen lääketieteen perusteet: ihmisen anatomia ja fysiologia sekä patologisia muutoksia elimistössä, kansansairaudet (tautioppi) ja mielenterveyden edistäminen.
Dipl.ravintoterapeutti, Terveysopisto Salus (115 op)
  • Sisältäen funktionaalisen lääketieteen kurssit ruuansulatuskanavan ja aineenvaihdunnan häiriöistä, opettajana tekniikan lisensiaatti Paula Heinonen (FLT I A-B, FLT II A-C).
  • Opinnäytetyöt aihealueilta psoriasis sekä ”ärtyvän suolen oireyhtymä”.
Funktionaalisen lääketieteen täydentävät opinnot:
  • Paula Heinonen/Pro Health Oy (FLT II D, FLT III A-C, FLT IV A-B, FLT V A).
  • Michael Ash, BSc (Hons) DO ND, F.DipION. (Maha- suolikanavan immuunijärjestelmä)
Muita kursseja, koulutuksia ja seminaareja:
  • MDD Terveyspalvelut Oy:n koulutuksia.
  • Nordic Laboratories-testien koulutuksia.
  • Luontaistuotealan koulutuksia ja kursseja liittyen mm. ravintolisien ja rohdosvalmisteiden käyttöön, sekä niiden yhteisvaikutuksista lääkkeiden kanssa.
  • Elävän ravinnon koulutuksia, Elävän Ravinnon Instituutti.

”Verrattaessa voita margariiniin, luotan enemmän lehmiin kuin kemisteihin”
- Joan Gussow
Dipl. ravintoterapeutti Sirpa Hautanen, Nokia ja Tampere, Puh. 0400 604708Mobiili